Läppglans och dåligt samvete

Idag hade jag planerat att åka och hälsa på mamma eftersom jag slutade tidigt. Men när jag slutade var jag så trött. Jag har haft besvär med huvudvärk så jag valde att åka hem i stället. När jag kom hem läste jag en historia på nätet. Den var ungefär så här:
En gammal man kom in på mottagningen för att ta sina suturer och för att få sitt sår omlagt. Han berättade för sjuksköterskan att han hade en tid att passa. Sjuksköterskan bad honom sätta sig i väntrummet och såg honom sedan titta på klockan med jämna mellanrum. Hon tog sig tid att ta han om honom tidigare och började prata med honom medan hon lade om hans sår. Det visade sig att det var hans fru han skulle träffa på sjukhemmet. Han behövde vara där klockan 9 för att ge henne frukost. Sjuksköterskan undrade om hon skulle bli upprörd om han kom lite för sent. Mannen förklarade då att hans hustru hade Alzheimers och inte hade känt igen honom på fem år.
-Och ändå går du dit varje morgon, sa sjuksköterskan.
Mannen log och sa:
-Hon vet inte vem jag är, men jag vet vem hon är.
Kan det vara sant? Eller är det en påhittad historia för att skapa känslor? För jag grät. Jag är inte det där barnet som åker till sin mamma varje dag och ser igenom allt konstigt prat, hennes annorlunda utseende och ser henne. Det där andra stör faktiskt. Jag är inte bara barnet hos henne. Jag är sjuksköterskan som ser en patient. Jag är sjuksköterskan som försöker nå bortom dimman med skratt.
Jag har så jäkla dåligt samvete för att jag inte åkte dit idag.
Min vackra flicka kom nyss hem. Hon hade mammas gamla topp på sig. "Mormors skatt." En dag när vi promenerade tillsammans till skolan hade jag mammas mockajacka på mig. Jag berättade att jag kände mig närmare min mamma när jag har hennes kläder på mig. Så undrade jag om hon trodde att mormor hade lämnat några skatter åt oss. Vi sökte igenom alla fickor och hittade ett läppglans. Vi tog det som ett tecken på att mormor denna dag sa åt oss att vara vackra. Så då var vi det. Vackra. Med läppglans.
member
Tina
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst
#inlineditbutton