Tankar, eldklot och en enda önskan

IMG_03
Jag har alltid varit en person som tänker och analyserar allt alldeles för mycket och det här med mamma underlättar inte det.
Ibland blir jag fast i fantasin, som om minnena skulle bli till dagens verklighet, som om jag en dag skulle hälsa på mamma där hon nu bor och hon skulle vara sig själv igen. Precis som på film. Kan man få skriva om livet och göra saker annorlunda?
Jag har hemska tankar om att min mamma är instängd och ropar på hjälp men när hon öppnar munnen och försöker så kommer alla ord,som vi hör, ut som hyroglyfer. Jag ser min mammas ledsna ögon där hon bara vill ge upp och ofta önskar jag att hon bara fick göra det. Min mamma vill inte leva så här. Så ser man hennes leende och hennes älskande ögon när hon ser att man kommer, att jag aldrig vill att hon ska lämna mig. Egoisten i mig vill kunna röra henne, säga att jag älskar henne och se henne, om det så bara blir ibland, säga att hon älskar mig också.

Jag hatar avundsjukan jag känner när jag ser mor- och farföräldrar hämta sina barnbarn från dagis, se mor och dotter shoppa tillsammans när jag arbetar och jag hatar att jag är så långt ifrån den mamma du var för mig

Jag HATAR att jag gråter ensam!
Jag försöker analysera mig själv,försöker få mig att tänka i andra banor, uppfylla min mammas önskan om att inte ångra livet men inom mig växer ett klot fyllt med eld som jag försöker skydda med allt jag har för att det inte ska explodera.
Jag är ledsen, arg, förtvivlad, glad, orolig, ilsken, förbannad, jag är så känslosamt utmattad att jag tror att allt jag gör är fel och går med ständigt dåligt samvete för ALLT.
Jag saknar dig mamma, ibland vill jag bara att du ska säga att allt blir okej. Jag vill inte leva på mina minnen. Jag vill inte gråta i min ensamhet.
Jag vill bara skriva om livet och göra dig hel!
jag
Bibi
3 Kommentarer
  • comment
    Helena Du satte ord på mi... denna text. .Kram 2014-04-10
  • comment
    Christine Och där fällde jag en tår... Livet... 2014-03-05
  • member
    Tina Jag känner också så!!! Den där so... 2013-12-14
Kommenterar som gäst
#inlineditbutton